НБУ: у серпні обсяг гривневих депозитів скоротився, а валютних - зріс

НБУ: у серпні обсяг гривневих депозитів скоротився, а валютних - зріс

Укрінформ
Обсяг гривневих депозитів у банківській системі України у серпні 2018 року скоротився на 4,1%, водночас обсяги валютних депозитів зросли: бізнесу - на 2,1%, населення - на 2,2%.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«У серпні обсяг гривневих депозитів у банківській системі України скоротився на 4,1% - до 494,5 млрд грн... В умовах збільшення волатильності на валютному ринку та девальваційного тиску на гривню зросли обсяги валютних депозитів: бізнесу - на 2,1% - до 5,2 млрд дол. США, населення - на 2,2% - до 8,7 млрд дол. США», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що обсяги гривневих коштів бізнесу на рахунках у платоспроможних банках скоротились на 6,7% - до 242,3 млрд грн, значною мірою через сплату квартальних податкових та інших платежів до бюджету. Гривневі кошти фізичних осіб на рахунках у платоспроможних банках скоротились на 1,3% - до 251,5 млрд грн під впливом сезонних факторів та погіршенням курсових очікувань.

Читайте також: Україна наступного року витратить на зовнішні борги $12 мільярдів — Прем’єр

Вартість гривневих кредитів та депозитів для бізнесу незначно зросла, для населення - лишилась майже на рівні попереднього місяця.

Процентні ставки за гривневими депозитами для бізнесу в серпні підвищились на 0,4 п.п. до 12,4%, за кредитами у національній валюті - зросли на 1 п.п. - до 17,9% річних.

Ставки за гривневими депозитами населення лишились на рівні липня, за кредитами у національній валюті знизились на 0,2 п.п.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-