Верховний Суд підтвердив безпідставність вимог акціонера банку “Юнісон” до НБУ

Верховний Суд підтвердив безпідставність вимог акціонера банку “Юнісон” до НБУ

Укрінформ
Верховний Суд України залишив без задоволення касаційну скаргу акціонера ПАТ “Банк “Юнісон” - компанії "Мелігант Груп ЛТД" щодо скасування рішення НБУ про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

«Верховний Суд 7 вересня 2018 року залишив без задоволення касаційну скаргу акціонера ПАТ “Банк “Юнісон” - компанії "Мелігант Груп ЛТД" на ухвалу Вищого адміністративного суду України від 14.02.2017 року, якою рішення судів попередніх інстанцій про відмову у задоволенні позову залишено без змін», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, суд найвищої інстанції поставив крапку у тривалій судовій тяганині, яка розпочалася ще в травні 2016 року в Окружному адміністративному суді міста Києва. Тоді акціонер банку у своєму позові просив суд скасувати рішення Національного банку від 28.04.2016 про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 23.06.2016 у задоволенні позову компанії "Мелігант Груп ЛТД" було відмовлено.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, позивач оскаржив його в апеляційному порядку, але і цей суд програв. Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 02.08.2016 скаргу акціонера банку «Юнісон» було залишено без задоволення, а постанову Окружного адміністративного суду міста Києва - без змін. Таку ж ухвалу виніс й Вищий адміністративний суд України, куди позивач звернувся з касаційною скаргою.

Рішення трьох судів не переконали позивача і він звернувся до суду найвищої інстанції. Ретельно дослідивши наявні у справі докази Верховний Суд дійшов висновку про відсутність будь-яких підстав для задоволення касаційної скарги.

Читайте також: Україна наступного року витратить на зовнішні борги $12 мільярдів — Прем’єр

Як відомо, Національний банк відніс ПАТ “Банк “Юнісон” до категорії неплатоспроможних від 28 квітня 2016 року через непрозору структуру власності. На момент прийняття цього рішення акціонерами ПАТ “Банк “Юнісон” було 11 компаній, зареєстрованих у Республіці Кіпр, жодна з яких не володіла часткою 10% або більше статутного капіталу банку.

Рішення про ліквідацію банку “Юнісон” було прийняте Національним банком за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 18 червня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-