Польська компанія і надалі зберігатиме газ в українських сховищах - договір

Польська компанія і надалі зберігатиме газ в українських сховищах - договір

Укрінформ
АТ «Укртрансгаз» та польська енергетична компанія PGNiG SA продовжили договір на зберігання природного газу в українських підземних газосховищах.

Про це повідомляє прес-служба Укртрансгазу.

"Укладення нового договору на зберігання відкриє для компанії PGNiG доступ до використання потужностей українських підземних сховищ газу (ПСГ)", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що підписання цього договору є ознакою того, що такий поважний міжнародний постачальник високо оцінює кваліфікацію, надійність та відповідальність оператора ПСГ АТ «Укртрансгаз» та зацікавлений у присутності на ринку газу України, який стало розвивається з 2015 року, коли був прийнятий закон «Про ринок природного газу».

Група PGNiG SA – це лідер польського газового ринку. Компанія з лістингом на Варшавській фондовій біржі працює в напрямах розвитку та видобутку природного газу і нафти, імпорту та експорту. Окрім цього, PGNiG через свої дочірні компанії займається зберіганням, продажем та розподілом природного газу, а також виробництвом тепла та електроенергії.

Читайте також: Минулого року лише 12 побутових споживачів змінили постачальника газу - експерт

Компанія PGNiG активно постачає природний газ в Україну, продаючи його на кордоні з 2016 року. У 2017 році PGNiG поставила на український ринок рекордні 700 млн куб.м, що вдвічі перевищує обсяги, поставлені у 2016 році. Окрім цього, у 2017 році були укладені договори на транспортування та зберігання природного газу між компанією PGNiG та АТ «Укртрансгаз», що створило необхідні умови для виходу компанії PGNiG на внутрішній ринок України.

В  АТ «Укртрансгаз» повідомили також, що до кінця 2018 року очікується підписання контрактів з рядом провідних німецьких трейдерів щодо зберігання газу у ПСГ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-