Нафта дорожчає в очікуванні урагану

Нафта дорожчає в очікуванні урагану "Флоренс"

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок піднімаються у вівторок через новину про посилення урагану "Флоренс", який наближається до узбережжя США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,15 (0,19%) - до $77,52 за барель. У понеділок контракти подорожчали на $0,54 (0,7%) - до $77,37 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на $0,02 (0,03%) - до $67,56 за барель. Напередодні контракти знизилися в ціні на $0,21 (0,31%) - до $67,54 за барель.

Читайте також: Приватна компанія вперше уклала угоду на поставку газу через платформу на біржі

Ураган "Флоренс", що наближається до східного узбережжя США, може стати найсильнішим ураганом за останні 30 років для штатів Південна та Північна Кароліна. У понеділок він посилився з 2-ї категорії з 5 за шкалою Саффіра-Сімпсона відразу до 4-ї, максимальна швидкість вітру вже перевищує 140 миль на годину (майже 63 м/с).

У ніч на вівторок президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у Північній Кароліні, з узбережжя евакуюються понад 1 млн осіб. За оцінками страховиків, збиток від урагану складе мінімум $27 млрд. Теоретично негода може торкнутися близько 750 тис. будинків у Північній та Південній Кароліні, а також в штаті Вірджинія, загальною вартістю понад $170 млрд.

Очікується, що "Флоренс" досягне берега вночі в четвер або у п'ятницю вранці. І хоча він, швидше за все, не зачепить нафтовидобувні платформи в Мексиканській затоці і нафтопереробні заводи в Луїзіані, ураган може пошкодити трубопровід Colonial, за яким бензин і дизельне паливо поставляється з Х'юстона в Нью-Йорк, що спричинить перебої поставок палива і призведе до підйому цін на нього.

"Вся увага зараз направлена на ураган "Флоренс". Незважаючи на те, що на його шляху стоять великі НПЗ, трубопровід Colonial готується до можливих проблем, - говорить глава трейдингової відділу у Oanda Corp. Стівен Іннес. - Це може призвести до нестачі палива на північному сході".

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 77,63 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,34 долара за барель, що на 3 центи нижче рівня закриття торгів ($77,37).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-