В Одеському порту презентували

В Одеському порту презентували "Смарт-митницю"

Укрінформ
У понеділок, 10 вересня, на території "Євротерміналу" Одеського морського порту, який сьогодні відвідав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, відбулася презентація проекту "Смарт-митниця".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одним з пріоритетних завдань, визначених програмою стратегічних ініціатив ДФСУ до 2020 року, є реалізація проекту "Смарт-митниця", який вже функціонує у багатьох країнах. Завдяки цьому процедури на митниці України стануть швидкими, прозорими, буде забезпечено якісне обслуговування громадян та бізнесу. Коли ми це зробимо, залежить від усіх нас", - зазначив на презентації виконувач обов'язків голови ДФСУ Олександр Власов, запропонувавши прем'єру покерувати придбаним мобільним сканером для "зчитування" товарів у кузові великовантажного автомобіля.

За словами Власова, "реалізація проекту "Смарт-митниця" дозволить працівникам ДФСУ не лише адмініструвати податки, а й буде сприяти спрощенню процедур торгівлі, електронізації процесів митного оформлення товарів і технічному переоснащенню митниць".

Читайте також: Уряд виділив 750 мільйонів на злітно-посадкову смугу в аеропорту “Одеса”

"Смарт-митниця" робить ставку на скануючі системи та вагові комплекси, у тестовому режимі вже працює інтелектуальна система зчитування номерів, що дасть змогу формувати базу даних про переміщення вантажів територією країни і остаточно подолати залишки тіньового сектору", - сказав він.

Пункти пропуску на держкордоні планується оснастити системами фото- і відеофіксації. А в перспективі - запровадження Електронного талону, що спростить перетин держкордону громадянами.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо участі у відбірковому конкурсі на посаду голови ДФСУ, виконувач обов'язків голови відомства Власов заявив, що "відповідної заявки не подавав і брати участь у конкурсі не маю наміру".

Голова уряду підтримав реалізацію ініціативи керівництва ДФСУ щодо реалізації проекту "Смарт-митниця" .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-