Перший енергоблок Запорізької АЕС ремонтуватимуть до 16 листопада

Перший енергоблок Запорізької АЕС ремонтуватимуть до 16 листопада

Укрінформ
Запорізька АЕС на 70 діб вивела у плановий середній ремонт енергоблок №1.

Про це повідомляє прес-служба ЗАЕС.

"8 вересня 2018 року енергоблок №1 Запорізької АЕС відключено від енергосистеми і виведено в плановий середній ремонт. Тривалість ремонту складе 70 діб - до 16 листопада 2018 року", - йдеться у повідомленні.

На ЗАЕС поінформували, що в період ремонту заплановано виконати наступні основні регламентні роботи: середній ремонт реакторної установки з повним вивантаженням активної зони; капітальний ремонт парогенератора (ПГ-4) та головного циркуляційного насоса (ГЦН-3); капітальний ремонт електродвигуна головного циркуляційного насоса (ГЦН-3). 

Також будуть проведені контрольно-профілактичні роботи на системі попереднього напруження захисної оболонки, капітальний ремонт теплообмінника аварійного розхолоджування, середні ремонти турбіни парової, технологічно взаємозалежного обладнання, тощо.

Читайте також: АЕС України минулої доби виробили 233 мільйони кВт-год електроенергії

Крім того, надрегламентно заплановано виконати модифікацію насосних агрегатів систем важливих для безпеки реакторного відділення енергоблоків Запорізької АЕС з чавунними корпусами і заміну акумуляторних батарей третьої системи безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-