Україна поінформує членів МАГАТЕ про заходи щодо підвищення ядерної безпеки

Україна поінформує членів МАГАТЕ про заходи щодо підвищення ядерної безпеки

Укрінформ
Україна на засіданні Ради керуючих МАГАТЕ у Відні поінформує країни-члени організації про результати заходів щодо підвищення рівня ядерної безпеки в країні після початку російської збройної агресії у 2014 році. 

Про це повідомляє прес-служба Постійного Представництва України.

"Постійне Представництво України бере участь у засіданні Ради керуючих МАГАТЕ, яке проходить 10-14 вересня у Відні. 

Засідання Ради керуючих є важливим для України, оскільки цей майданчик буде використано для інформування країн-членів МАГАТЕ стосовно досвіду та досягнутих результатів на напрямі підвищення рівня ядерної та фізичної ядерної безпеки в країні з лютого 2014 року – початку російської збройної агресії проти України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Запорізькій АЕС відключили енергоблок на 70 днів

Як повідомили у Постпредстві України, серед питань, що обговорюватимуться в ході засідання, ядерна і фізична ядерна безпека, верифікація і моніторинг в Ірані, застосування гарантій МАГАТЕ в КНДР, Сирії та на Близькому Сході.  

Засідання Ради керуючих відбувається безпосередньо напередодні проведення у Відні 62-ї сесії Генеральної конференції МАГАТЕ. Низка важливих питань, що розглядатимуться в ході цього засідання Ради керуючих МАГАТЕ, будуть передані для остаточного затвердження Генеральною конференцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-