Інвестрадника з приватизації чотирьох ТЕЦ визначать 17 вересня - Трубаров

Інвестрадника з приватизації чотирьох ТЕЦ визначать 17 вересня - Трубаров

Укрінформ
Другий етап конкурсного відбору, на якому буде встановлено інвестрадника з підготовки до продажу АТ "Херсонська ТЕЦ", АТ "Дніпровська ТЕЦ", ПАТ "Криворізька теплоцентраль" і ДП "Сєверодонецька теплоелектроцентраль" відбудеться 17 вересня. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав в. о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

"17 вересня відбудеться другий етап конкурсного відбору, на якому буде встановлено переможця по підготовці до продажу чотирьох ТЕЦ", - пише Трубаров.

Він інформує, що згідно з рішенням комісії з відбору інвестрадників у конкурсі на право готувати до приватизації чотири ТЕЦ будуть змагатися три претенденти. 

"За право готувати до приватизації чотири ТЕЦ: АТ "Херсонська ТЕЦ", АТ "Дніпровська ТЕЦ", ПАТ "Криворізька теплоцентраль" і ДП "Сєверодонецька теплоелектроцентраль", які йтимуть одним пакетом, - змагатимуться 3 інвестиційні радники. Відповідне рішення було прийняте Комісією з відбору інвестрадників", - зазначив очільник фонду.

Читайте також: Фонд держмайна завершив підписання договорів з інвестрадниками першого пулу

Натомість ПАТ "Азовмаш" жодної заявки від потенційних радників не отримало, і відповідно до постанови Кабінету міністрів про порядок залучення радників його підготовкою займатиметься Фонд державного майна, зазначає Трубаров.

За його словами, ВАТ "Оріана", ПАТ "Сумихімпром" і "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг" отримали лише по одній заявці, і відповідно до тієї ж постанови КМУ по цих підприємствах буде оголошено повторний конкурс.

Як відомо, конкурси з відбору радників проводяться на виконання розпорядження Кабінету міністрів України від 10 травня 2018 року № 358-р, яким затверджено перелік об'єктів великої приватизації державної власності, що підлягають приватизації у 2018 році. Найголовніше завдання радника - підготувати інформаційний пакет, який надаватиме важливі дані про об'єкт приватизації, а також контактувати з великим колом потенційних інвесторів та залучати їх до участі в аукціоні.

Фонд державного майна України завершив процедуру підписання договорів з інвестиційними радниками першого пулу підприємств великої приватизації. На 7 вересня був запланований перший етап відбору інвестиційних радників для другого пулу: ВАТ "Оріана", ПАТ "Азовмаш", ПАТ "Сумихімпром", "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг", АТ "Херсонська ТЕЦ", АТ "Дніпровська ТЕЦ", ПАТ "Криворізька теплоцентраль", Державного підприємства "Сєвєродонецька теплоелектроцентраль".

Фонд державного майна розраховує у цьому році отримати від приватизації понад 22 млрд грн. До переліку великої приватизації на 2018 рік включено 26 об'єктів, зокрема, Центренерго, Одеський припортовий завод, Сумихімпром (приватизація яких завершиться за правилами попереднього закону про приватизацію), Об'єднану гірничо-хімічна компанія, завод "Електроважмаш", Аграрний фонд та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-