На Харківщині відкрили третє цього року родовище газу з перспективою 1 мільярд кубів

На Харківщині відкрили третє цього року родовище газу з перспективою 1 мільярд кубів

Укрінформ
АТ «Укргазвидобування» відкрило третє за цей рік родовище у Харківській області. Запаси  родовища становлять щонайменше 375 млн кубометрів, а перспективні ресурси загалом можуть становити близько 1 млрд кубометрів.

Про це повідомляє прес-служба УГВ.

"На етапі геологічного вивчення, за оцінкою УкрНДІгазу, запаси відкритого родовища становлять щонайменше 375 млн куб. м, а перспективні ресурси родовища загалом можуть становити близько 1 млрд куб м газу", - йдеться у повідомленні.

Відкрито родовище у серпні 2018 року після завершення буріння та випробування пошукової свердловини, яка була закладена за результатами виконаних сейсморозвідувальних робіт та в межах спеціального дозволу на користування надрами, отриманого у 2014 році.

Читайте також: У Нафтогазі кажуть, що перестали бути "чорною дірою" в бюджеті

На сьогодні проводяться роботи з облаштування свердловини та введення її у пробну експлуатацію, а також тривають пошуково-розвідувальні роботи на новому родовищі.

Як повідомлялося, у травні та червні було відкрито два родовища у Харківській області на ділянках надр, спецдозволи на які було отримано до 2017 року.

Фото: сайт УГВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-