Ціна нафти Brent знижується, WTI - дорожчає

Ціна нафти Brent знижується, WTI - дорожчає

Укрінформ
Ціни на нафту змінюються різноспрямовано у п'ятницю, марка WTI дорожчає в рамках корекції після падіння приблизно на 2% у попередній торговий день на даних щодо запасів нафтопродуктів в США, Brent продовжує дешевшати.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,04% - до 76,47 долара за барель, жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла на 0,09% - до 67,83 долара за барель. Днем раніше обидві нафтові марки подешевшали майже на 2%.

У четвер Міненерго США повідомило, що запаси бензину в країні за тиждень по 31 серпня зросли на 1,8 мільйона барелів, до 234,6 мільйона, тоді як очікувалося зниження показника на 0,8 мільйона барелів. А запаси дистилятів за тиждень підвищилися на 3,1 мільйона барелів, становлячи 133,1 мільйона барелів. Прогнозувалося зростання індикатора лише на 0,7 мільйона барелів.

При цьому видобуток нафти у США за тиждень, за даними міністерства, становив 11 мільйонів барелів в день, залишившись на рекордних рівнях. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі у Кушингу (Cushing) збільшилися на 0,5 мільйона барелів - до 24,8 мільйона.

Читайте також: У Нафтогазі пояснили, звідки взялася інформація про “ненадійного транзитера”

При цьому аналітики зазначають, що видобуток у США росте повільніше, ніж на початку року, на тлі відсутності покупців цієї нафти.

"Повільний підйом рівня сирої нафти у терміналі в Кушингу виступає незначним "ведмедячим" чинником, а відсутність китайських покупців американської нафти призводить до гнітючих даних щодо обсягів експорту", - наводить агентство Рейтер думку партнера компанії Again Capital Management Джона Кілдуффа (John Kilduff). "Видобуток у США росте не такими швидкими темпами, як це було на початку року" - додає аналітик.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 76,51 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 76,57 долара за барель, що на 7 центів вище від рівня закриття торгів ($76,50).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-