У Мінфіні розповіли про зустріч з місією МВФ

У Мінфіні розповіли про зустріч з місією МВФ

Укрінформ
В.о. міністра фінансів Оксана Маркарова на зустрічі з делегацією МВФ повідомила, що Україна виконала більшість своїх зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Візит місії МВФ - позитивний сигнал у відносинах України з Фондом. Станом на сьогодні ми вже виконали більшість зобов'язань перед МВФ в рамках поточної Програми співробітництва", - заявила Маркарова.

За її словами, успішне впровадження Програми співпраці з МВФ сприятиме реалізації ключових структурних реформ, що є пріоритетом діяльності уряду, а продовження співпраці поліпшить імідж країни та створить передумови для залучення коштів інших міжнародних партнерів, зокрема Світового банку та ЄС.

На зустрічі обговорювалися основні аспекти провадження економічної політики країни. Сторони також розглянули подальші кроки в рамках двосторонньої співпраці, включаючи можливість отримання фінансової допомоги для збереження та підтримки макроекономічної стабільності.

Читайте також: НБУ розраховує отримати транш від МВФ

У зустрічі з делегацією МВФ брали участь заступники міністра фінансів Юрій Гелетій, Сергій Верланов та Юрій Джигир, урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца та директор Департаменту державного бюджету Володимир Лозицький.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня в Україні розпочала роботу місія Міжнародного фонду на чолі з Роном ван Роденом, яка триватиме до 19 вересня.

Україна очікує від Фонду черговий транш в розмірі 2 млрд дол. Водночас МВФ висунув низку умов Україні для надання цих коштів, серед яких - підвищення цін на газ для населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-