Електрифікація дільниці Потоки - Золотнишине коштувала 204 мільйони - Укрзалізниця

Електрифікація дільниці Потоки - Золотнишине коштувала 204 мільйони - Укрзалізниця

Укрінформ
Вартість електрифікації дільниці Потоки - Золотнишине, яку здійснило ПАТ "Українська залізниця", становить 204 мільйони гривень.

Про це під час відкриття дільниці повідомив в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, повідомляє прес-служба УЗ.

"Усі роботи з електрифікації дільниці Потоки - Золотнишине Укрзалізниця виконала за власні кошти. Їх вартість становила понад 204 млн грн. Загалом за 8 місяців 2018 року Укрзалізниця інвестувала майже 8,5 млрд грн у розвиток своїх основних фондів", - сказав Кравцов.

За словами керівника Укрзалізниці, загалом з початку року компанія інвестувала в модернізацію інфраструктури, придбання та ремонт рухомого складу майже на 4 млрд грн більше, ніж отримала на спеціальний інвестиційний рахунок від останньої індексації тарифів.

«Нагадаю, ми взяли перед ринком зобов’язання спрямовувати кошти від останньої індексації тарифів на 15% на окремий рахунок. Свого зобов’язання дотримуємось неухильно, надходження здійснюються щодня, за наперед створеним алгоритмом. Видатки скеровуємо на оновлення вагонів та тягового рухомого складу для вантажного руху. І сьогодні на зазначені цілі вже спрямовано на 4 млрд грн більше, ніж одержано від минулорічної індексації», - пояснив  Кравцов.

Читайте також: Укрзалізниця повідомила про відновлення електрифікації шляхів сполучення

Він також повідомив, що з січня по липень поточного року Укрзалізниця спрямувала понад 500 млн грн на закупівлю рухомого складу, понад 2,2 млрд грн - на придбання матеріалів для виготовлення, модернізації та капітального ремонту вантажних вагонів; майже 1,8 млрд грн - на модернізацію, капітальний ремонт тягового рухомого складу; майже 2,8 млрд грн - на матеріали верхньої будови колії та понад 1,1 млрд грн - на закупівлю локомотивів GE.

Як повідомляв Укрінформ, перший за останні шість років поїзд на електротязі вирушив зі станції Золотнишине Полтавської області 6 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-