Нацбанк розраховує отримати транш МВФ до кінця року

Нацбанк розраховує отримати транш МВФ до кінця року

Укрінформ
Національний банк розраховує на позитивне рішення від МВФ щодо отримання траншу до кінця року.

Про це на брифінгу сказав голова правління НБУ Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене запланована зустріч з МВФ. Ми прогнозуємо, що переговори будуть успішними і що ми досягнемо консенсусу щодо отримання чергового траншу до кінця року", - сказав Смолій.

Він також назвав успішну співпрацю з МВФ ключовою умовою зниження інфляції. "Отримання кредитних коштів від Фонду та пов'язаного фінансування від інших партнерів України сприятиме зміцненню макрофінансової стабільності та слугуватиме позитивним сигналом для учасників ринку щодо подальшого поступу у здійсненні реформ в Україні", - зазначив глава НБУ.

Читайте також: Місія МВФ прибула до України

Як повідомляв Укрінформ, з 6 вересня в Україні розпочала роботу місія Міжнародного фонду на чолі з Рон ван Роденом. В Мінфіні планують обговорити з місією МВФ продовження співпраці після закінчення програми розширеного фінансування у березні 2019 року. Планується, що місія МВФ працюватиме в Україні до 19 вересня.

Україна очікує від Фонду черговий транш в розмірі 2 млрд дол. Водночас МВФ висунув ряд умов Україні для наданя цих коштів, серед яких - підвищення цін на газ для населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-