В єдиному кільці - залізниця поєднає Україну, Балтію і Східну Європу

В єдиному кільці - залізниця поєднає Україну, Балтію і Східну Європу

Укрінформ
Залізниці України й держав ЄС створюють єдине кільце країн Східної Європи і Балтії.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на конференції “Європа Карпат” у ході XXVIII Економічного форуму, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

“Сполучення з ЄС - це не тільки автобани, але й залізниця. У 2016 народилася геніальна ідея запровадити пряме залізничне сполучення між Україною і Польщею, між Києвом, Львовом та Перемишлем. І ми це втілили. Цього року, я сподіваюсь, ми запустимо нове пряме сполучення Мукачево-Будапешт. Він уже майже готовий до запуску, він буде надзвичайно успішний і матиме попит на ринку. Також 28 вересня ми запускаємо пряме сполучення Києва з Мінськом, Ригою та Вільнюсом. Залізниці України і держав ЄС створюють єдине кільце країн Східної Європи і Балтії. Вірю, що велике об'єднання країн Європи і Балтії залізничним сполученням відбудеться вже в найближчі роки”, - наголосив Омелян.

Він також зауважив, що з початком російської агресії Україна переорієнтувала трафік вантажів та пасажирів зі східного напрямку на західний, до країн ЄС.

“Український вектор дивиться чітко на Захід. У 2015 році у нас з'явилась ідея нового транспортного коридору, який з'єднає Україну, українські порти Чорного моря з ЄС, і ми почали втілювати цю ідею у 2016 році. Ми сподіваємось закінчити всі роботи по новому транспортному коридору, який з'єднає Польщу з Україною та Балтійське море із Чорним морем, до 2020 року», - підкреслив урядовець.

У панельній дискусії щодо перспектив Карпатського регіону, а також транспортного майбутнього Європи загалом також узяли участь: міністр інфраструктури Республіки Польща Анджей Адамчик, міністр комунікацій та транспорту Республіки Литва Рокас Масюліс, міністр транспорту, будівництва та регіонального розвитку Словацької Республіки Арпад Ершек, міністр транспорту Чеської Республіки Дан Ток, міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Читайте також: Україна розвиватиме інфраструктурні проекти в Центрально-Східній Європі - Омелян

По завершенню дискусії відбулося підписання Спільної заяви міністрів щодо масштабних інфраструктурних проектів у Центрально-Східній Європі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із візитом у м. Криниця-Здруй (Республіка Польща), де бере участь у XXVIII Економічному форумі та конференції “Європа Карпат”.

Фото з сайту Міністерства інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-