"Ідея Банк" попереджає про активізацію шахраїв, які "допомагають" погодити кредит

Укрінформ
ПАТ "Ідея Банк" попереджає про активізацію шахраїв, які видають себе за партнерів банку по кредитуванню.

Про це йдеться в прес-релізі Ідея Банк, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Останнім часом почастішали скарги громадян на шахрайські дії фірм, які, представляючись партнерами "Ідея Банку", вимагали за погодження кредиту оплату", - йдеться в повідомленні.

Схема шахрайства є наступною: зловмисники телефонують фізичним особам і представляються партнерами, посередниками Ідея Банку з видачі кредитів. Для "підтвердження платоспроможності" або "оплати за послуги оформлення кредиту" вони просять потенційних позичальників перерахувати на рахунки фірми-посередника певну суму грошей.

"Якщо раніше зловмисники для таких операцій відкривали рахунки в інших банках, то недавно одна з таких фірм відкрила рахунок в "Ідея Банку"! Це давало можливість шахраям переконати потенційних позичальників - "бачите, ви платите в "Ідея Банк". Рахунок цієї фірми одразу ж заблокував фінансовий моніторинг "Ідея Банку". Але, незважаючи на це, на наступний день знову прийшов платіж на рахунок цієї фірми - гроші не були зараховані та повернулися в банк-відправник. Підкреслюємо, "Ідея банк" і його партнери з кредитування ніколи не беруть оплату за узгодження кредиту", - прокоментував ситуацію член правління "Ідея Банку", директор з ризиків Ростислав Синишин.

Читайте також: Частка проблемних кредитів скоротилася до 55% - НБУ

Із переліком акредитованих кредитних посередників "Ідея Банку" можна ознайомитися на веб-сайті банку. У разі відсутності доступу до інтернету  - можна звернутися з питанням до найближчого відділення "Ідея Банку" або зателефонувати на гарячу лінію банку 0 800 50 20 30.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-