НБУ вдосконалює реєстрацію міжнародних платіжних систем-нерезидентів

НБУ вдосконалює реєстрацію міжнародних платіжних систем-нерезидентів

Укрінформ
Національний банк розробив рекомендації щодо порядку діяльності в Україні міжнародних платіжних систем - нерезидентів.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Метою створення цього документа (Рекомендації щодо подання документів - ред.) є підтримка партнерських взаємин з учасниками платіжного ринку та спрощення процесу підготовки документів, що відповідно до законодавства подаються Національному банку України для реєстрації міжнародної платіжної системи-нерезидента", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рекомендації містять порядок оформлення та подання документів до Національного банку; опис положень, які повинні містити документи; перелік законодавчих актів України та документів міжнародних організацій, які необхідно використовувати з метою подання документів.

У Нацбанку нагадують, що платіжні організації міжнародних платіжних систем мають право здійснювати діяльність в Україні виключно після їх реєстрації шляхом унесення відомостей про них до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури, який веде Національний банк України.

Національний банк вносить відомості до Реєстру щодо міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є нерезидент, після узгодження умов та порядку діяльності цієї платіжної системи в Україні.

Читайте також: НБУ продав банкам на аукціоні $40,1 мільйона

Порядок узгодження НБУ умов та порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи встановлений Положенням про порядок реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 04.02.2014 № 43.

Наразі в Реєстрі містяться відомості про 10 міжнародних платіжних систем-нерезидентів, з них 3 міжнародні карткові та 7 міжнародних систем переказу коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-