Рада скасувала держрегулювання цукрової галузі

Рада скасувала держрегулювання цукрової галузі

Укрінформ
Верховна Рада визнала таким, що втратив чинність, закон «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру». 

За ухвалення відповідного законопроекту № 4532 в цілому проголосували 263 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, чинний закон про держрегулювання виробництва і реалізації цукру відповідно до рішення Ради визнається таким, що втратив свою чинність. При цьому стаття 6 цього закону передбачала щорічне встановлення Кабінетом міністрів мінімальних цін на буряки, які поставляються для виробництва цукру квоти «А» (квота поставки цукру на внутрішній ринок), а також мінімальних цін на цукор цієї квоти. 

Окрім того, законом визнається таким, що втратив чинність, інший закон - «Про внесення зміни до статті 5 Закону України «Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції», в якому є посилання щодо встановлення обов'язкових мінімальних цін на продаж цукрових буряків для виробництва цукру квоти «А».

Заступник голови Комітету з питань аграрної політики Григорій Заболотний, доповідаючи законопроект, зазначив, що встановлена мінімальна ціна до 1 вересня на реалізацію цукрових буряків була 11,2 гривень, а сьогодні реалізаційна ціна на ринку 10,5 грн.

«Тобто, виробники не можуть реалізовувати продукцію, оскільки є постанова Кабміну, яка забороняє продавати за нижчою ціною. Це нонсенс», - наголосив він.

Читайте також: Виробництво цукру зменшиться не так критично, як очікувалось - профільна асоціація

Окрім того, він підкреслив, що комітет відхилив поправку щодо нульового мита на обладнання для виробництва цукрових буряків через те, що вона викликала заперечення у багатьох народних депутатів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-