Закупівельні ціни на молоко зростають через сезонність та посушливу погоду - експерти

Закупівельні ціни на молоко зростають через сезонність та посушливу погоду - експерти

Укрінформ
Зниження постачання молока на переробку через сезонність та посушливу погоду вплинуло на зростання закупівельних цін на молоко.

Про це повідомляє Асоціація виробників молока.

"Основний приріст в ціні відбувся у другій половині серпня. Екстра гатунок тоді подорожчав на 20 коп. - до 9,29 грн/кг (з ПДВ). Середня ціна на молоко цього гатунку у серпні склала 9,19 грн/кг, що на 21 коп. вище ціни липня", - поінформували у профільній асоціації.

Вищий гатунок у липні коштував 8,51 грн/кг, що на 5 коп. вище ціни липня. Перший гатунок купували по 7,98 грн/кг, що на 2 коп. нижче ціни липня.

"Виходячи із тенденцій, які наразі складаються на ринку у вересні варто очікувати продовження висхідного цінового тренду. Зростання складе близько 10-15 коп. за молоко екстра сорту. Цьому слугуватиме «відлига» на світовому молочному ринку та подальше зниження продуктивності корів та обсягів надходжень молока на переробку", - акцентували в АВМ.

Читайте також: Україна за І півріччя експортувала товарів і послуг до ЄС на $11,2 мільярда

В асоціації виробників також зазначили, що складні посушливі умови влітку мали негативний вплив на якість та кількість заготовлених кормів, що позначиться на вартості кормового дня та собівартості виробництва молока. Схожа ситуація наразі у європейських сусідів. Через посуху собівартість там зросла на 9,9% упродовж серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-