Укрзалізниця планує залучити додатково 40 мільярдів за чотири роки

Укрзалізниця планує залучити додатково 40 мільярдів за чотири роки

Укрінформ
Публічне акціонерне товариство "Українська залізниця" має намір залучити 40 мільярдів гривень додаткового фінансування протягом наступних чотирьох років.

Про це повідомив прес-центр УЗ із посиланням на директора з економіки і фінансів ПАТ Андрія Рязанцева.

«Впродовж наступних чотирьох років розраховуємо отримати додаткове фінансування на українському та закордонних ринках на суму 40 млрд грн. Тому покращення кредитних рейтингів дасть нам легший доступ до ресурсів та нижчі видатки на їх обслуговування», - зазначив Рязанцев.

Він також зауважив, що товариство має здобутки у фінансовій діяльності, що позитивно впливає на імідж компанії та відкриває можливість для дешевших запозичень. 

«Вихід із понад 7-мільярдного збитку на прибуткову діяльність, впровадження ефективного механізму квазівалютного хеджування ризиків кредитного портфеля, скорочення заборгованості перед банками та фінансовими установами, вдале проведення в грудні 2017-го процедури упередження дефолту за євробондами на суму 500 млн дол. США, відновлення довіри іноземних інвесторів - ось неповний перелік здобутків за останній час», - наголосив директор з економіки і фінансів. 

Читайте також: Укрзалізниця двічі на рік оцінюватиме ефективність вантажних станцій – експерти

За його словами, наступним кроком має стати встановлення інфраструктурної складової тарифу на рівні, який дозволяє утримати та відновити основні засоби протягом терміну їх нормативної експлуатації. Це має відбутися з одночасним введенням методології індексації тарифу на наступні 3-5 років. Усе це збільшить прозорість бізнесу та приваблюватиме інвесторів, вважає Рязанцев.

Як повідомляв Укрінформ у серпні 2018 року, рейтингове агентство IBI-Rating підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Укрзалізниці з рівня uaВВ до рівня uaBBB- зі зміною прогнозу з «позитивний» на «у розвитку». 

Укрзалізниця є одним із найбільших роботодавців в Україні. У компанії трудяться 276,1 тис. працівників, або 1,4% від загальної кількості працюючих в Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-