В Україні горілчаний ринок скорочується щороку на 15-20% - експерти

В Україні горілчаний ринок скорочується щороку на 15-20% - експерти

Укрінформ
Горілчаний ринок в Україні скорочується щороку на 15-20%. 

Про це повідомляє Агентство стратегічних досліджень.

“Горілчаний ринок в країні скорочується щороку на 15-20%. Результати 2018 року ще доведеться почекати, але вже видно, що тенденція  зберігається. Досить нагадати, що за перше півріччя в країні було виготовлено 6 млн 863 тис. дал. цього міцного напою, що на 6,4% менше, ніж за цей же період 2017”, - зазначили в Агентстві стратегічних досліджень. 

Також, за даними відомства, в Україні скорочується імпорт іноземного міцного алкоголю. Хоча, цю продукцію Україна не виробляє сама, приміром, віскі або бренді. 

"Проблема у складнощах  з отриманням ліцензії на імпорт спиртного. Здається, що може бути простіше? Отримай за 500 тис. гуртову ліцензію на алкоголь у Державній фіскальній службі та іди працюй. Але, через цілу купу бюрократичних нюансів, отримати ліцензію досить складно", - говорять експерти. 

До того ж, за їх словами, важко витримати конкуренцію із нелегальною продукцією, адже, за оцінками Держстату понад 50% міцних напоїв на українському ринку є нелегальними.

Читайте також: Супрун розвіяла міф про безпечну дозу алкоголю

Водночас статистика відзначає, що українці стали більше купувати алкоголь вітчизняного виробництва. Експерти пояснюють цей факт, як ціною нижчою від ціни на імпортні товари, так і високою якістю продукції виробництва українських алкогольних брендів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-