Гройсман: Україна має збільшувати видобуток по всіх категоріях енергоносіїв

Гройсман: Україна має збільшувати видобуток по всіх категоріях енергоносіїв

Фото
Укрінформ
Україна, аби забезпечити свою енергонезалежність, має збільшувати власний видобуток по всіх категоріях енергоносіїв, зокрема й вугіллю. 

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час відвідання однієї з шахт ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» у Павлограді Дніпропетровської області, повідомляє Урядовий портал.

«Українське вугілля марки А (антрацит) сьогодні перебуває під окупацією на українському Донбасі. Маємо все зробити для того, щоб відмовитися від антрациту і максимально нарощувати видобуток вугілля марки Г. Ще кілька років тому ми споживали в загальному балансі 9 млн тонн антрацитового вугілля. Сьогодні - 4,3 млн. Тобто зменшили споживання вдвічі. В цьому році ще 4 енергоблоки переведемо на групу Г. Завдання – більше нових лав, видобуток вітчизняного вугілля для усіх потреб енергетичного комплексу – це наша стратегія. І ми рухаємося вперед», - зазначив глава уряду.

За його словами, в Україні є орієнтири і приклади того, як потрібно модернізувати добувну галузь, яка переживає непрості часи через втрату потужностей на Сході. Але стратегія держави полягає в тому, аби позбутися будь-якої залежності від зовнішніх факторів.

Гройсман наголосив, що сьогодні треба синхронізувати потужності, які модернізуються і переводяться на вугілля марки Г, і виробництво та добування вугілля на українських підприємствах.

Гройсман відвідав шахту АТ "ДТЕК Павлоградвугілля" / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

«Модернізація – це не просто сісти і підписати документ. Це складний процес. І для кожного з підприємств цей процес і підхід треба визначити. Але сам факт зменшення споживання як такого – це вже прогрес», - сказав він.

Читайте також: Підвищення ціни на газ допоможе отримати міжнародне фінансування - Гройсман

Прем'єр-міністр нагадав, що донедавна Україна мала тотальну енергетичну залежність. «Ми цей процес розвернули. Завдання зараз – вийти в нуль (по імпорту). І по газу, і по вугіллю, і по електроенергії. Ми маємо нарощувати свої можливості. А з часом забезпечувати не тільки внутрішній ринок, а й стати країною-експортером», - заявив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-