Нафта дорожчає на тлі зниження експорту з Ірану

Нафта дорожчає на тлі зниження експорту з Ірану

Укрінформ
Нафта трохи подорожчала у п'ятницю на тлі поступового зниження експорту сировини з Ірану через майбутні санкції США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,02% - до 78,03 долара за барель, жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,04% - до 70,28 долара за барель.

У центрі уваги інвесторів залишається тема американських санкцій відносно Ірану і перспективи постачань нафти з країни у цьому зв'язку. На поточному тижні газета Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомила, що постачання нафти з Ірану на світовий ринок знижуються швидшими темпами, ніж очікувалося, у міру наближення термінів набуття чинності санкцій США проти країни. Вже у вересні експорт нафти з Ірану може знизитися до 1,5 мільйона барелів на добу з 2,3 мільйона барелів на добу в червні. При цьому багато експертів чекали, що тільки до кінця року постачання нафти з Ірану скоротяться приблизно на 1 мільйон барелів.

Крім того, підтримку ринку продовжують робити дані міненерго США про те, що комерційні запаси нафти в США за попередній тиждень знизилися на 2,6 мільйона барелів, хоча аналітики чекали зниження запасів всього на 0,7 мільйона барелів.

Читайте також: Нафта дорожчає через дані про скорочення запасів у США

Як сказав агентству MarketWatch аналітик OANDA Стівен Іннес (Stephen Innes), ціни на нафту марки WTI продовжують отримувати підтримку від даних міненерго США, проте ключовий чинник для зростання вартості сировини полягає в перспективі американських санкцій проти Ірану.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 77,97 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,81 долара за барель, що на 21 цент нижче рівня закриття торгів ($78,02).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-