Українські заводи відремонтують десятки тисяч залізничних вагонів - Кубів

Українські заводи відремонтують десятки тисяч залізничних вагонів - Кубів

Укрінформ
Заводи Києва, Львова, Дніпропетровщини, Харківщини, інших міст України збудують і відремонтують десятки тисяч залізничних вагонів.

Про це під час діалогової зустрічі "Влада та бізнес", що пройшла у четвер на Чернігівщині в рамках Ради з просування експорту, сказав перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Десятки тисяч вагонів залишились на окупованих українських територіях сходу і Криму і вивезені в Російську Федерацію. Повернуто - нуль. Треба будувати нові, і тому заводи Харківщини, Дніпропетровщини, ремонтні підприємства Києва, Львова, східної України оновлюють позиції. Близько 50 тисяч вагонів є збалансовано", - зазначив урядовець. 

Читайте також: Укрпошта підвищує тарифи: на скільки подорожчають листування і посилки

За його словами, зношені на 100% вагони складають приблизно третину названої цифри. Замість них збудують нові. Решту відремонтують (30% - капітально) і передадуть в експлуатацію.

Як зазначалося на зустрічі, нестача залізничних вагонів є однією з величезних проблем українських експортерів, яким нічим вивозити свою продукцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-