Укрнафта цьогоріч сплатила 4,3 мільярда ренти за користування надрами

Укрнафта цьогоріч сплатила 4,3 мільярда ренти за користування надрами

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» з початку 2018 року сплатило 4,3 мільярда гривень рентної плати за користування надрами до державного та місцевих бюджетів.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"В цілому, за сім місяців цього року рентна плата компанії до бюджетів усіх рівнів склала 4,3 млрд грн, з яких 214,4 млн грн надійшло до місцевих скарбниць", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що за липень цього року Укрнафта сплатила до бюджетів різних рівнів 671,5 млн грн рентної плати за користування надрами за зобов'язаннями. Відповідно до закріпленого в законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти, газу та конденсату, з них 33,6 млн грн надійшло до місцевих бюджетів.

В Укрнафті нагадують, що принцип розподілу рентної плати за видобуток нафти та газу передбачає перерахування 95% рентних платежів до загального фонду державного бюджету, а 5% - до місцевих бюджетів. При цьому 2% доходів від ренти спрямовуються в районні бюджети, а 3% - до бюджетів міст обласного значення, бюджетів об'єднаних територіальних громад за місцем видобутку природних ресурсів. Таким чином, механізм розподілу ренти дає можливість громадам отримати частину доходів від видобутку нафти та газу.

Читайте також: Китайські компанії буритимуть 36 свердловин в Україні

Рентні виплати за липень збільшились проти аналогічних за червень для всіх областей, зазначають у компанії. У той же час найбільші відрахування традиційно надходять до громад Сумської, Івано-Франківської та Полтавської областей.

За рахунок 5% рентних платежів, які спрямовуються до бюджетів областей, районів та місцевих громад, Сумщина з початку року отримала 92,8 млн грн доходів, Івано-Франківщина - 47,5 млн грн, Полтавщина - 32,2 млн грн.  

За останніми оцінками, в 2018 році Укрнафта сплатить близько 6,4 млрд грн ренти, а, отже, до бюджетів областей, районів та громад надійде біля 320 млн грн доходів від рентних платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-