Нафта дорожчає через дані про скорочення запасів у США

Нафта дорожчає через дані про скорочення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок підвищуються у четвер, інвестори продовжують відігравати опубліковані напередодні дані про скорочення товарних запасів нафти в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилася на 17 центів (0,22%) - до $77,31 за барель.

Жовтневий контракт на нафту WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на 15 центів (0,22%) - до $69,66 за барель.

У середу котирування ф'ючерса на Brent піднялося на $1,19 (1,6%), до $77,14 за барель, а WTI подорожчала на 98 центів (1,4%), до $69,51 за барель.

Підтримку ринку нафти продовжують надавати опубліковані напередодні дані міненерго США про те, що комерційні запаси нафти в США за попередній тиждень знизилися на 2,6 мільйона барелів, хоча аналітики очікували зниження запасів всього на 0,7 мільйона барелів.

Інвестиційний аналітика Rivkin Securities Вільям О'Лафлін (William O Loughlin), думку якого наводить агентство Рейтер, зазначає, що свідчать дані міненерго США про зниження запасів нафти в країні вже другий тиждень поспіль, і це сприяє зростанню цін на сировину.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині подорожчав на 23 копійки

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 77,58 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,62 долара за барель, що на 16 центів вище рівня закриття торгів ($77,46).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-