Держстат повідомив про зростання зарплатного боргу в Україні

Держстат повідомив про зростання зарплатного боргу в Україні

Укрінформ
Станом на початок серпня заборгованість з виплати зарплат в Україні збільшилася порівняно з початком липня на 0,4% і сягнула 2,73 мільярда гривень.

Про це повідомляє Державна служба статистики України у Facebook.

"На 1 серпня 2018 р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 2733,6 млн грн, або 100,4% порівняно з 1 липня 2018 р.", - ідеться в повідомленні.

Таким чином, за липень українські роботодавці заборгували своїм працівникам на 10,93 мільйона більше, ніж за попередній місяць.

При цьому, як зазначають у Держстаті, заборгованість із виплати зарплати на економічно активних підприємствах скоротилася порівняно з липнем на 0,1%.

Як повідомлялося, на початку квітня 2018 року Міністерство юстиції розпочало кампанію з ліквідації заборгованості з виплати зарплат. Зокрема, було опублікувано список найбільших боржників з оплати праці. У Мін'юсті повідомили, що застосовуватимуть санкції проти підприємств, що мають заборгованість перед своїми працівниками.

Читайте також: Гідна зарплата уповільнить трудову міграцію українців

Наприкінці квітня 2018 року в Мін'юсті заявили, що продадуть майно та споруди ДП "Миколаївський суднобудівний завод" через заборгованість із виплати зарплати працівникам. В Укроборонпромі повідомили, що такий продаж незаконний, адже завод включено до переліку об’єктів, що мають стратегічне значення. У середині червня стало відомо, що на Миколаївському суднобудівному заводі почали погашати 1,9 млн грн зарплатних боргів, а також перераховувати податки і збори включно з ЄСВ на суму понад 1,2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-