Україна цьогоріч експортувала плодів та ягід на 59% більше - Держспоживслужба

Україна цьогоріч експортувала плодів та ягід на 59% більше - Держспоживслужба

Укрінформ
Україна за підсумками першого півріччя 2018 року експортувала плодів та ягід на 100 мільйонів доларів, що на 59 відсотків більше, ніж за відповідний період минулого року.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

"За підсумками першого півріччя 2018 року Україна експортувала плодово-ягідної продукції на суму $100 млн, що на 59% більше, ніж за аналогічний період 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, за даними Держстату, Україна у січні-червні експортувала плодово-ягідну продукцію до понад 50 країн світу, у тому числі до країн Європейського Союзу, Євразійського союзу (крім РФ), Азії та Африки. 

“Так, за ініціативою бізнесу у 2016 році було відкрито експорт яблук до Республіки Індонезія, а у 2017 році - експорт волоського горіху до Ірану. Наближається до завершення відкриття експорту української черешні до Китайської Народної Республіки”, -  зауважують у Держспоживслужбі.

У відомстві сподіваються, що врожай української черешні 2019 року з'явиться на полицях китайських супермаркетів. Для цього українському виробнику потрібно навчитися  охолоджувати та пакувати свіжу продукцію, враховуючи кращі світові практики та вимоги. 

Читайте також: Експорт яєць з України цьогоріч зріс утричі - експерт

Як відомо, завдяки членству України в СОТ та у міжнародній конвенції захисту рослин, експорт продукції рослинного походження може здійснюватися безперешкодно, за умов виконання фітосанітарних вимог країни імпорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-