Чорнобиль у 10 разів скоротить споживання вуличної електроенергії

Чорнобиль у 10 разів скоротить споживання вуличної електроенергії

Укрінформ
У місті Чорнобиль у 10 разів скоротиться споживання вуличної електроенергії завдяки встановленню енергоощадних ламп.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби з управління зоною відчуження. 

"250 енергозберігаючих ламп встановили на центральних вулицях міста Чорнобиль. У результаті впровадження енергоощадних, сучасних джерел освітлення споживання електроенергії скоротиться в 10 разів, а економія електроенергії з розрахунку на рік становитиме 101,25 тис. кВт-год., або 258,8 тис. гривень", - ідеться у повідомленні.

У ДАЗВ наголосили, що підприємства зони відчуження починають більш ощадливо використовувати ресурси відповідно до Стратегії з енергоефективності та енергозбереження. 

"За останні роки у котельні міста Чорнобиль вже відмовилися від використання природнього газу для підігріву води, а Чорнобильська АЕС перейшла на використання електроенергії замість газу для опалення об'єктів промислового майданчика», - прокоментував голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Читайте також: АЕС України минулої доби виробили 248 мільйонів кВт-год електроенергії

Зазначається, що забезпечення якісного вуличного освітлення тривалий час було проблемою для Чорнобиля, особливо в осінньо-зимовий період. 

"Для основного складу вахтового персоналу робочий день розпочинається о 8-й ранку, а закінчується о 19-ій вечора. А от для працівників відділення громадського харчування робочий день розпочинається вже о 4-ій ранку, щоб нагодувати працівників вранці перед робочою зміною, а закінчується о 22-ій вечора. Також набагато раніше на роботі з'являються працівники комунальних і дорожніх служб, зв'язківці та енергетики. Тепер вони мають змогу комфортніше та безпечніше діставатися до своїх робочих місць", - зазначили у ДАЗВ.

Фото: ДАЗВ, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-