Мінрегіон пропонує облаштовувати мости датчиками контролю

Мінрегіон пропонує облаштовувати мости датчиками контролю

Укрінформ
Мінрегіон пропонує облаштовувати мости дистанційними датчиками контролю будівельних конструкцій.

Про це заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе написав у Facebook.

«Ми змінюємо життя людей на краще, тому оновлюємо державні будівельні норми. Безпека - це найголовніше. Тому одна з ініціатив, яку пропонуємо, - обов'язково облаштовувати мости дистанційними датчиками контролю будівельних конструкцій», - зазначив Парцхаладзе.

За його словами, це дозволить оперативно контролювати технічний стан мостів.

Він зауважив, що мостові конструкції - це інженерні споруди, які мають підвищену значимість. Вплив зовнішніх факторів на них великий, що призводить до поступового зносу елементів конструкцій і може викликати його передчасне руйнування. 

«Наслідки можуть бути жахливі, варто тільки згадати нещодавню трагедію в Генуї - людські жертви, значні фінансові витрати на відновлення. Моніторинг стану конструкцій потрібен саме для запобігання таких аварій», - підкреслив заступник міністра.

Читайте також: У Мінрегіоні пояснили, чому реконструкція "хрущовок" практично неможлива

Він наголосив на тому, що норму обов'язкового облаштування таких датчиків при будівництві та реконструкції метрополітену вже внесено. І є пропозиція впровадити таку норму і для проектування мостів для підвищення безпеки їх експлуатації.

Як повідомлялося, 14 серпня в Генуї обвалився автомобільний міст: з висоти 45 метрів впало близько 40 автомобілів. Унаслідок інциденту загинуло 42 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-