Україна вже 1000 днів не купує газ у Росії

Україна вже 1000 днів не купує газ у Росії

Укрінформ
Сьогодні минуло символічних 1000 днів відтоді, як Україна довела світу, що створила собі можливість обходитися без газпромівського газу і продовжувати при цьому бездоганно забезпечувати транзит до Європи.

Про це повідомляє Нафтогаз України у Facebook. 

"1000 днів тому, 25 листопада 2015 року, в Україну зайшли останні кубометри газу, закуплені нами у Газпрому. Після того конкурувати із західними постачальниками Газпром не зміг (чи не схотів, бо котики не для логіки, а для краси). Потім було кілька веселих тижнів, поки європейські посіпаки Газпрому казали пресі, що їм начебто здалося, що через Україну стало надходити менше газу. Але ні, транзит ішов чітко, як в аптеці. Потім була хвиля з русоЗМІ, що ну усю-то зиму не купувати в Газпрому і забезпечувати транзит Україна точно не зможе! Ми змогли. Пам’ятаєте, як Путін під новий рік торжественно рятував Генічеськ, а Генічеськ порадив йому all-inclusive подорож на південь? Так оте шоу було в цьому контексті", - йдеться у дописі.

Нафтогаз нагадав, що цієї зими арбітраж у Стокгольмі постановив, що Газпром мусить продавати "нам газ за тією ж ціною, за якою він торгується у Німеччині. Але Газпром ... поки відмовляється виконувати рішення арбітражу. Незважаючи на це, максимальна проблема, яку він нам зміг створити, спаливши ще шмат своєї репутації, - це 48 напружених годин у найбільші морози (дякуємо вам за участь у #прикрути). І скільки б ми тепер не заплатили за газ на заході, маємо право скачати різницю з Газпрому у суді".

Автори допису від Нафтогазу також привітали українців із Днем Державного Прапора.

Читайте також: Укргазвидобування цьогоріч сплатило до місцевих бюджетів 678 мільйонів ренти

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" за позовом до російського Газпрому. НАК домоглася компенсації в сумі $4,63 млрд за недопостачання російським монополістом узгоджених обсягів газу для транзиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-