Україна пропонує Молдові побудувати міст через Дністер

Україна пропонує Молдові побудувати міст через Дністер

Укрінформ
Уряд України має намір вийти з пропозицією до молдовської сторони підписати найближчим часом Міжурядову угоду й розпочати будівництво моста через річку Дністер.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон за результатами наради з даного питання, яка відбулася у вівторок у Києві за участі центральних та місцевих органів виконавчої влади, передає сайт Кабінету міністрів.

Зазначається, що з ініціативою актуалізувати питання будівництва моста через річку Дністер до Молдови як найкоротшого шляху з Прибалтики до Балкан вийшла місцева влада Вінниччини. Даний проект є економічно вигідним не тільки для України та Молдови, а й всього Європейського Союзу.

“Найпрямішою лінією від столиць прибалтійських країн до Бухареста, Софії, Афін чи Стамбула є шлях через Київ і Кишинів. А між цими столицями двох країн найкоротшим шляхом є автодорога через місто Ямпіль Вінницької області” - сказано у повідомленні.

Читайте також: За спорудження першої в Україні концесійної дороги змагатимуться дві компанії

«Однак досі з’єднання між двома європейськими країнами у районах прикордонних населених пунктів Ямпіль-Косеуць на стокілометровій відстані – паромне, яке давно не відповідає вимогам часу та реальним потребам держав. Будівництво сучасного мосту відображене у Транспортній стратегії України до 2030 року. Це говорить про «політичну волю» України реалізувати даний проект», - сказав Володимир Кістіон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-