Укрзалізниця цьогоріч заощадила майже 100 мільйонів на закупівлі дизпального

Укрзалізниця цьогоріч заощадила майже 100 мільйонів на закупівлі дизпального

Укрінформ
ПАТ "Українська залізниця" з початку 2018 року провело 21 аукціон із закупівлі дизельного пального загальним обсягом 240 тисяч тонн. 

Про це повідомляє прес-центр Укрзалізниці.

"Завдяки формульному ціноутворенню на дизпальне Укрзалізниці вдалося з початку року зекономити майже 100 млн грн. При цьому дизпальне для потреб галузі надходить ритмічно та стабільно", - йдеться в повідомленні. 

Загалом із початку року ПАТ «Укрзалізниця» провела 21 аукціон із закупівлі дизельного пального загальним обсягом 240 тисяч тонн. З них 12 торгів передбачали зміну ціни з використанням формули з урахуванням цінових котирувань Platts.

Зазначається, що наразі компанія має запас пального, якого достатньо на 7 діб безперебійної роботи. Загалом залізниця щодоби споживає близько 900 тонн дизпального. Відвантаження та постачання раніше законтрактованого пального відбувається у щоденному режимі. Наразі свого відвантаження відповідно до діючих договорів очікують 38 тис. тонн дизелю.

Читайте також: Омелян розповів як українські порти ставатимуть прозорішими та ефективнішими

Крім того, Укрзалізниця оголосила в системі ProZorro 5 торгів, по 15 тисяч тонн кожні, на закупівлю дизпального за принципом формульної зміни ціни, яка дає можливість змінювати закупівельну ціну дизельного палива, враховуючи цінові котирування Platts. Розкриття пропозицій планується на 3 вересня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-