Нова система оптимізує виробничі процеси у портах й зробить їх прозорими - експерт

Нова система оптимізує виробничі процеси у портах й зробить їх прозорими - експерт

Укрінформ
Впровадження пілотного проекту інноваційної системи електронного управління портом е-Pоrt  на базі миколаївського державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія» має позитивний економічний ефект для підприємства.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор порту Руслан Олейник.

«Впровадження даної системи дуже важливе для підприємства і вже зараз має позитивний економічний ефект. Зокрема, збільшується кількість компаній, які виявляють бажання працювати з нами, адже оформлення вантажів більш прозоре, потрібно значно менше паперових документів, а, отже, і часу для їх оформлення. Крім того, це значно зменшує кількість помилок та обмежує вплив «людського фактору», дає можливість підключитися до єдиної інформаційної системи задіяних сторін (порт, експедитори, митниця, державна прикордонна служба) тощо», - сказав Олейник. 

За його словами, СК «Ольвія» була обрана для пілотного проекту через те, що це єдина державна стивідорна компанія, яка зберегла свою цілісність. Зіграло роль і те, що керівництво порту всіляко підтримує впровадження реформ та інновацій у галузі.

Ідею створення продукту, який об’єднав всі задіяні сторони (стивідорна компанія, експедитори, агенти, контролюючі органи тощо) було озвучено в середині 2015 року. Ініціатором виступило Міністерство інфраструктури України та Е-Ukraine.

"Протягом 2016 року було сформовано технічне завдання та за допомогою системи публічних закупівель Prozorro визначено компанію-переможця. З травня 2017 року було розпочато використання системи у тестовому режимі, а вже з серпня 2018 почалася повна виробнича експлуатація системи», - зазначає Олейник.

Читайте також: В Одесі розробили покроковий план подолання корупції в портах

Як повідомлялося, на базі СК «Ольвія» розпочалося виробниче впровадження пілотного проекту інноваційної системи електронного управління портом е-Port. Це дозволить оптимізувати процеси, пов'язані з доставкою та відправкою вантажів. У рамках реалізації проекту створюється єдиний інформаційний простір, підвищується доступність інформації для прийняття рішень у реальному часі, виконавча дисципліна, скорочуються строки обробки вантажів та забезпечується прозорість процесу роботи.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що міністерство має намір поширити на всі підприємства галузі успішний досвід стивідорної компанії «Ольвія» із запровадження системи електронного управління портом e-Port. Зокрема, її запровадять у портах Южний, Миколаївському та Одеському.

Миколаївське державне підприємство «Спеціалізований морський порт «Октябрьск» перейменовано у ДП "Стивідорна компанія "Ольвія". Нині там триває підготовка до передачі підприємства у концесію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-