Ціни на нафту стабільні: трейдери зайняли вичікувальну позицію після заяви США

Ціни на нафту стабільні: трейдери зайняли вичікувальну позицію після заяви США

Укрінформ
Ціни на нафту стабільні на торгах у вівторок, трейдери зайняли вичікувальну позицію після оголошення США про намір продати частину стратегічного нафтового резерву.

Це має компенсувати очікуване скорочення поставок іранської нафти на світовий ринок після вступу в силу американських санкцій відносно Тегерана в листопаді. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,04 (0,06%) — до $72,25 за барель. У понеділок ці контракти подорожчали на $0,38 (0,53%) — до $72,21 за барель. Вартість ф'ючерсу на нафту BRENT на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,23 (0,35%) — до $66,66 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти виросли в ціні на $0,52 (0,79%) — до $66,43 за барель.

США заявили в понеділок, що виставлять на продаж 11 млн барелів нафти зі стратегічного резерву, обсяг якого становить 660 млн барелів. Ця нафта надійде на ринок у жовтні-листопаді поточного року. Заявки на придбання нафти будуть прийматися до 28 серпня, повідомили в Міненерго США.

«Плановане вивільнення частини стратегічного нафтового резерву США може обмежити підйом цін на нафту, — цитує агентство Bloomberg аналітика Japan Oil, Gas and Metals National Corp. Такаюкі Ногамі. — Трейдери займають вичікувальну позицію, оцінюючи це повідомлення, а також хід торговельних переговорів Вашингтона і Пекіна».

Експерти, тим часом, очікують, що дані про запаси енергоносіїв у США, які будуть опубліковані на цьому тижні, вкажуть на зниження запасів нафти в країні на 2 млн барелів після несподіваного стрибка тижнем раніше.

Читайте також: США "розморозили" стратегічний запас нафти

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 72,26 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 72,20 долара за барель, що на 1 цент нижче рівня закриття торгів ($72,21).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-