Туреччина поскаржилась на США до Світової організації торгівлі

Туреччина поскаржилась на США до Світової організації торгівлі

Укрінформ
Влада Туреччини направила запит щодо проведення консультацій у Світовій організації торгівлі (СОТ) через рішення президента США Дональда Трампа збільшити мита на турецьку сталь та алюміній.

Про це повідомляє прес-служба СОТ.

Запит щодо проведення консультацій члени організації отримали 20 серпня. Туреччина наголошує, що запровадження нових мит з боку США є порушенням правил СОТ та Генеральної угоди щодо тарифів і торгівлі від 1994 року.

Читайте також: Туреччина обіцяє адекватну відповідь на нові санкції США

Запит на проведення консультацій - це перший етап суперечки у межах СОТ. Сторонам надається можливість за допомогою консультацій домовитися щодо врегулювання суперечки. Якщо упродовж 60 днів вони не знайдуть рішення, позивач має право направити запит щодо розгляду справи колегією суддів.

Нагадаємо: конфлікт між Анкарою та Вашингтоном виник через арешт у Туреччині американського пастора Ендрю Брансона.

Читайте також: Обстріл посольства США в Анкарі: підозрювані затримані

Через переслідування Брансона США на початку серпня ввели санкції проти двох турецьких міністрів. Це перший випадок в історії, коли під санкції Вашингтона потрапили вищі посадові особи країни НАТО.

Через кілька днів після цього президент США підвищив мита на турецьку сталь і алюміній. На тлі погіршення відносин зі США курс турецької ліри за декілька днів впав на 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-