В Укртранснафті повідомили як ростимуть тарифи на її послуги

В Укртранснафті повідомили як ростимуть тарифи на її послуги

Укрінформ
Акціонерне товариство "Укртранснафта" передбачає, що перший етап підвищення тарифів на послуги транспортування нафти для вітчизняних споживачів розпочнеться у першому кварталі 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба Укртранснафти.

"Враховуючи позицію своїх партнерів і лишаючись відкритими до діалогу, АТ «Укртранснафта» запропонувало поетапний перерахунок тарифів - протягом трьох років. На початку 2018 року Товариство подало відповідні пропозиції до НКРЕКП з метою внесення змін у Порядок. Наразі проект про затвердження змін до Порядку формування тарифів на транспортування нафти винесено на громадські обговорення, які продовжаться до 17 вересня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Товариство очікує, що зміни у Порядок наберуть чинності вже цієї осені, після чого до НКРЕКП буде надано нові розрахунки тарифів і розпочато процедуру їх обговорення та затвердження, зауважують у прес-службі.

"За умови реалізації вищенаведеного, перший етап підвищення тарифів на послуги транспортування нафти магістральними нафтопроводами для вітчизняних споживачів заплановано на I квартал 2019 року", - наголошують в Укртранснафті.

У компанії нагадують, що протягом останніх років в Україні спостерігалась недосконалість методики ціноутворення вартості послуг з транспортування нафти, що в умовах зниження обсягів транспортування негативно впливає на роботу підприємств нафтотранспортної галузі. У зв'язку з цим транспортування нафти магістральними трубопроводами для споживачів України було і досі залишається збитковим сегментом діяльності АТ «Укртранснафта».

Читайте також: "Регіональна Газова Компанія" повідомила про закупівлі на мільярд через ProZorro

Для виправлення ситуації шляхом встановлення економічно обгрунтованих тарифів, у 2017 році Товариство звернулось до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з пропозицією переглянути методику та перерахувати тарифи на транспортування нафти магістральними нафтопроводами для українських споживачів.

Влітку 2017 року, після проведення громадських обговорень НКРЕКП прийняла постанову про затвердження нового Порядку формування тарифів на транспортування нафти та нафтопродуктів магістральними трубопроводами.

Зі свого боку, АТ «Укртранснафта», на основі затвердженого Порядку, підготувало пакет документів для зміни діючих тарифів на транспортування нафти. Запропоновані розрахунки були винесені на громадські обговорення. Сторони дійшли згоди, що вітчизняні підприємства нафтовидобувної та нафтопереробної галузей не готові до стрімкого підвищення тарифів, бо це призведе до значного фінансового навантаження на українського замовника послуг Товариства.

Як відомо, АТ «Укртранснафта» створене у 2001 році на базі ДАТ «Магістральні нафтопроводи «Дружба» та ДАТ «Придніпровські магістральні нафтопроводи» (на цей час - філії Товариства) з метою оптимізації роботи нафтотранспортної системи України та впровадження єдиної політики в цій галузі.

У червні Укртранснафта виплатила своєму акціонерові - НАК "Нафтогаз України" - 1,605 млрд гривень дивідендів за 2017 рік, або 75% чистого прибутку товариства за минулий рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-