Міненерговугілля буде намагатися закрити борги шахтарям до 26 серпня - Насалик

Міненерговугілля буде намагатися закрити борги шахтарям до 26 серпня - Насалик

Укрінформ
У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України намагатимуться погасити заборгованість із зарплати шахтарів до 26 серпня.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

«Проблема шахтарів була закладена у бюджеті 2018 року, коли дотація, переглянута у бюджеті, була втричі менша, ніж попереднього року. Цю проблему почали вирішувати... Ми будемо намагатися зробити максимально все для того, щоб погасити свої заборгованості до Дня шахтаря 26 серпня цього року», - пояснив Насалик.

Також міністр зазначив, що ця ситуація могла розв'язуватися двома шляхами: або давати на дотацію продукції, або передбачити кошти, які міністерство може вкладати у модернізацію шахт, тим самим збільшивши продукцію, зменшити дотацію.

«Ми зараз працюємо з державними банками, і з Ощадбанком, і з УкрСиббанком, прем'єр-міністр України доручив розробити, щоб ми винайшли мільярд на модернізацію вугільної промисловості. Це моментально зніме питання великих дотацій. Якщо ця програма, яка була прийнята на (засіданні - ред.) Кабінеті міністрів України, буде реалізована, то я повинен сказати, що до березня наступного року вугільна промисловість не буде потребувати дотацій», - додав Насалик.

Читайте також: Порошенко підписав закон про погашення зарплатних боргів шахтарям

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до держбюджету України на 2018 рік щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати шахтарям.

Закон, зокрема, передбачає в державному бюджеті України на 2018 рік спрямувати призначення за спеціальним фондом, встановлені Міністерству енергетики та вугільної промисловості України за бюджетною програмою “Підтримка впровадження ринку електричної енергії” загальним обсягом 1,4 млрд грн на державну підтримку вуглевидобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції, шляхом зміни найменування зазначеної бюджетної програми на “Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції”.

Законом також розширено джерела формування коштів для фінансування цієї державної програми і включено до них конфісковані кошти та кошти, отримані від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов'язаного з корупцією правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-