Нафтогаз підняв ціни на газ для промисловості

Нафтогаз підняв ціни на газ для промисловості

Укрінформ
"Нафтогаз" опублікувала цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 вересня 2018 року, для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання.

Порівняно з цінами на серпень 2018 року у вересні ціни збільшено на 4,6%, повідомила прес-служба компанії.

"Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані у залежності від обсягів закупівлі та умов оплати. Залежно від цих показників Нафтогаз пропонує газ за ціною 8 833,00 - 9 662,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ). Порівняно з цінами на серпень 2018 року у вересні ціни збільшено на 4,6%", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, промислові споживачі та інші суб'єкти господарської діяльності, які не підпадають під дію Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, які закуповуватимуть до 50 тис. кубометрів природного газу включно, отримуватимуть газ за ціною 11 594,40 грн/тис. куб. м (з ПДВ).

Промислові споживачі та інші суб'єкти господарювання, які закуповуватимуть від 50 тис. кубометрів природного газу та не мають боргів перед Нафтогазом, отримуватимуть газ: за умови попередньої оплати до періоду (календарний місяць) поставки - за ціною 10 599,60 грн/тис. куб. м (з ПДВ), за умови оплати протягом або після періоду (календарний місяць) поставки газу - за ціною 11 594,40 грн/тис. куб. м (з ПДВ).

Читайте також: Газовий борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень збільшився на 1,6%

Як відомо, з 1 жовтня 2015 року набув чинності Закон України "Про ринок природного газу", яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім випадків, передбачених цим законом. З метою забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, на суб'єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов'язки в обсязі та на умовах, визначених Кабінетом міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-