Фонд гарантування виставив на аукціон кредити фізосіб «ЮСБ Банку»

Фонд гарантування виставив на аукціон кредити фізосіб «ЮСБ Банку»

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на торги у системі ProZorro.Продажі кредити фізичних осіб ПАТ «ЮСБ Банк» за стартовою ціною 13,137 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє про проведення 10 вересня цього року відкритих торгів (голландського аукціону) з продажу активів, що обліковуються на балансі ПАТ «ЮСБ Банк». До складу лоту увійшли права вимоги за 223 кредитами фізичних осіб. Стартова ціна продажу - 13 137 205,40 грн», - йдеться в повідомленні.

У Фонді зазначають, що портфель сформовано переважно з кредитів фізичних осіб без забезпечення (загальна заборгованість 13,13 млн грн). Також є кредити забезпечені транспортними засобами. Середня сума заборгованості за договорами становить 58,3 тис. грн.

Практично всі кредити, що входять до портфелю, видані в гривні. Лише 4,1% - в іноземній валюті (долари США). 4,3% портфелю (за сумою заборгованості) - кредити видані до 2009 року, 95,7% - з 2009 до 2015 років. Прострочка платежів від 1 до 3 років.

Читайте також: Фонд гарантування знову виставляє на аукціон землю Родовід Банку

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2015 року Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ «ЮСБ Банк».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-