Перехід на розрахунок з Туреччиною на гривню і ліру не має політичних ризиків – експерт

Перехід на розрахунок з Туреччиною на гривню і ліру не має політичних ризиків – експерт

Укрінформ
Політичних ризиків для України у зміні умов торгівлі з одним із партнерів, зокрема Туреччиною, у національній валюті немає.

Про це, коментуючи заяву офіційної Анкари про готовність Туреччини перейти на розрахунки в національній валюті зі своїми найбільшими торговельними партнерами: Китаєм, Росією, Іраном та Україною, Укрінформу сказав директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

«Якщо Ердоган готовий торгувати з нами за гривні, – немає питань: заощаджуватимемо валюту. Але цьому мають передувати детальні переговори і ретельні розрахунки», - вважає Семиволос.

При цьому він сумнівається, що Сполучені Штати негативно відреагують на можливі домовленості, оскільки «у Вашингтоні не особливо переймаються тим, як ті чи інші країни торгують між собою», але з деяким уточненням. 

Читайте також: У Ердогана заговорили про розрив відносин зі США

«Утім, якщо це (позитивне ставлення Вашингтона – ред.) стосується виключно національних валют цих держав. Інша справа – демонстративна відмова від торгівлі у доларах «на користь» конкурентних світових (чи потенційно світових) валют – приміром євро чи юаня», - уточнив Семиволос.

Як відомо, в Анкарі вважають, що США довели відносини з Туреччиною до розриву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-