Омелян анонсував запуск в Україні центру транспортних інновацій

Омелян анонсував запуск в Україні центру транспортних інновацій

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував запуск цього року в Україні центру транспортних інновацій.

Про це він повідомив під час зустрічі з першим заступником голови правління DP World Саїдом Аль-Зарі та бізнес-менеджером компанії Masdar Абдуллою Мухаммадом Заєдом, інформує прес-служба міністерства.

"Ми приділяємо особливо увагу розвитку цифрової інфраструктури. Цього року ми запускаємо у роботу великий центр транспортних інновацій. Україна має висококваліфікованих IT-експертів, які працюють по всьому світу. Розвиток цифрової інфраструктури є одним із пріоритетних напрямків Міністерства інфраструктури", - сказав Омелян.

Він додав, що Міністерство інфраструктури України виступає за реалізацію концесійних проектів у портах України, які дозволять залучити приватних інвесторів до портів, збільшити обсяг вантажних перевезень та підвищити конкурентоспроможність портів.

Омелян висловив сподівання на конструктивний діалог з інвесторами щодо практичних кроків у сфері розбудови інфраструктури морських портів України.

"Я вірю, що ми втілимо разом із компанією DP World проект концесії порту "Южний" і це буде тільки початком. В Україні є багато можливостей для компанії DP World та інших інвесторів із ОАЕ. Світові компанії приносять світовий рівень до економіки країн, де вони працюють", - зауважив він.

Читайте також: До Москви будуть ходити тільки ведмеді: Омелян готує нові обмеження

Представники компанії DP World висловили зацікавлення у створенні та розвитку логістичного парку у порту "Южний" та Одеському регіоні.

Міністр інфраструктури України відмітив, що українською стороною проводиться систематична робота зі створення максимально комфортних умов для розвитку інвестиційного клімату в країні. Чинним законодавством України врегульовано всі основні засади для гарантування рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності, закладено основу для  розвитку державно-приватного партнерства, удосконалення системи управління державними інвестиціями. 

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-