В Україні 99% сміттєзвалищ не відповідають ековимогам - Семерак

В Україні 99% сміттєзвалищ не відповідають ековимогам - Семерак

Укрінформ
Більшість українців вважає, що проблема управління відходами є дуже актуальною і потребує вирішення.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на першому засіданні Координаційної ради з питань реалізації Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року, посилаючись на результати останніх соціологічних опитувань щодо цієї теми, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Згідно з даними останніх опитувань, 93% населення України вважають екологічну тематику важливою для них особисто. Більшість громадян України, тобто 88%, вважають проблему управління відходами важливою. При чому майже половина опитаних, 49%, оцінили її як надзвичайно важливу. Але так само половина респондентів сказала, що не знають, що відбувається зі сміттям після того, як його забирають зі сміттєвих баків біля будинків”, - зазначив Семерак.

Читайте також: Семерак розповів, як підняти рівень екопатріотизму

Очевидно, наголосив він, що відповідальність починається з усвідомлення проблеми та наслідків для людини. За його словами, якщо кожен громадян не буде залучений до розв'язання цих проблем, не буде усвідомлювати, як працює ця система, і не буде вірити у її ефективність, він не зможе стати партнером влади у вирішенні “сміттєвої” проблеми в державі.

Як повідомлялося, Координаційна рада з питань реалізації Національної стратегії управління відходами утворена постановою КМУ від 25 квітня 2018 року.

До її складу входять члени Кабінету міністрів, народні депутати, представники інших державних органів, підприємств, установ та організацій, органів місцевого самоврядування, неурядових організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-