Нафта дорожчає після падіння на 3% напередодні

Нафта дорожчає після падіння на 3% напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер корекційно зростають, при цьому в середу котирування впали на 2,6-3% після даних про несподіване і значне зростання запасів нафти в США за минулий тиждень.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,26 (0,37%) - до $71,02 за барель. На торгах напередодні їхня ціна зменшилася на $1,7 (2,35%) і становила на закриття $70,76 за барель, що є найнижчим рівнем за десять тижнів (з 6 червня). Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на вересень зросли на $0,06 (0,09%) - до $65,07 за барель. За підсумками минулої сесії їхня ціна впала на $2,03 (3,03%), завершивши торги на позначці $65,01 за барель - мінімумі з 9 квітня.

Міненерго США у середу повідомило, що за тиждень по 10 серпня запаси нафти в країні несподівано збільшилися на 6,8 мільйона барелів, або на 1,7%, до 414,2 мільйона барелів. При цьому експерти чекали зниження показника на 2,5 мільйона барелів, або на 0,6%, до 404,9 мільйона барелів. Зріс і видобуток цього виду сировини у США за звітний період — на 100 тисяч барелів на добу, або на 0,9%, до 10,9 мільйона барелів на день.

На думку трейдерів, яке наводить агентство Рейтер, новини з Китаю щодо переговорів з США також сприяють подорожчанню нафти. Раніше у четвер Китай повідомив, що заступник міністра комерції КНР Ван Шоувень відправиться в США у другій половині серпня для проведення консультацій з торгових питань.

Читайте також: Держгеонадра обіцяє перші електронні торги з продажу спецдозволів уже за півроку

Китай і США з лютого по червень цього року провели чотири раунди переговорів у спробі усунути суперечності в торгівельній сфері. Повідомлення про майбутні переговори прозвучало незадовго до майбутнього "обміну" черговими ввізними митами між двома країнами.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent установлена на рівні 71,06 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 70,75 долара за барель, що на 1 цент нижче рівня закриття торгів ($70,76).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-