Виробники Вінничини отримали понад 2 тисячі сертифікатів на експорт до ЄС

Виробники Вінничини отримали понад 2 тисячі сертифікатів на експорт до ЄС

Укрінформ
Цьогоріч експортери Вінничини отримали 2168 сертифікатів EUR.1 для ввозу своєї продукції до країн Європейського Союзу - на 572 більше, ніж 2017 року.

Про це на зустрічі з бізнесменами зазначив начальник Вінницької митниці ДФС Валентин Калашніков, повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

"З моменту підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом товари українського походження набагато активніше почали виходити на європейський ринок... Якщо за 7 місяців 2017 року було видано 1596 сертифікатів EUR.1, то цьогоріч – 2168 або на 572 більше", - йдеться у повідомленні.

Такий сертифікат видається експортерам при ввезенні продукції на митну територію країн ЄС, ЄАВТ та Чорногорії для підтвердження українського походження товарів при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Такий документ митниця видає безкоштовно та в найкоротші терміни (не довше ніж за 8 робочих годин).

Загалом з 2014 року митниця видала 9036 сертифікатів EUR.1, а статус уповноваженого (схваленого) експортера присвоєно 11 суб’єктам ЗЕД Вінницької області, підкреслив Калашніков.

Читайте також: Податковий борг із початку року скоротився на 9,8 мільярда - ДФС

Серед країн, до яких вінницькі експортери найчастіше оформляли сертифікати, - Польща (1046), Німеччина (221), Румунія (165). Серед інших країн партнерів – Австрія, Іспанія, Литва та Нідерланди.

Найбільше вінницькі виробники експортували: мед бджолиний, олію соєву, тушки та частини замороженої курятини, заморожені ягоди, сік яблучний, продукти переробки з текстильної давальницької сировини, ячмінь пивоварний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-