На Донеччині до кінця року запустять нові лави на державних шахтах - Кістіон

На Донеччині до кінця року запустять нові лави на державних шахтах - Кістіон

Укрінформ
Нові лави на шахтах «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля», «Курахівська» ДП «Селидіввугілля» та ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» мають бути введені до кінця року.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, повідомляє Урядовий портал.

«Введення нових лав на шахтах «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля», «Курахівська» ДП «Селидіввугілля» та ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» має відбутися до кінця року, що сприятиме збільшенню видобутку українського вугілля», - йдеться у повідомленні. 

За словами Кістіона, уряд цьогоріч спрямував на модернізацію вуглевидобувних підприємств 341 млн грн. Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик отримав завдання від Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана забезпечити 1 млрд грн додаткових інвестицій у вугільну галузь.

«Ці кошти потрібні для технічного переоснащення українських державних шахт, запуску нових лав для видобутку необхідного країні вугілля. 1 млрд грн дасть додатково Україні 2 млн тонн вугілля, що зменшить потребу в його імпорті та зробить державні шахти менш збитковими», - коментує Кістіон.

Віце-прем'єр-міністр також зауважив, що з серпня зменшуватиметься споживання вугілля за рахунок роботи атомних та гідроелектростанцій. Вже з початку року гідроенергетика виробила на 2,1 млрд кВт-год. електроенергії більше, ніж у аналогічному періоді минулого року, а це зекономило 1 млн тонн вугілля.

«Ситуація в енергетиці стабільно прогнозована, з 15 атомних блоків у безперебійному режимі працюють 12. У минулому році більше навантаження лягало на ТЕС, оскільки на АЕС проводилися ремонти, відповідно, більше спалювалося і вугілля», - резюмує віце-прем'єр.

Читайте також: Креді Агріколь припиняє видачу кредитів за програмою енергоефективності

Як повідомляв Укрінформ, нині в Україні налічується 102 державні шахти, але переважна більшість - у зоні проведення операції Об'єднаних сил. Діючими поза зоною операції вважаються 33 шахти. З них лише 4 шахти працюють прибутково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-