Прокуратура завершила слідство у справі 30

Прокуратура завершила слідство у справі 30 "податківців Клименка"

Укрінформ
Головна військова прокуратура завершила слідство у справі 30 працівників податкових органів часів колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, а двоє з них уже отримали вироки.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

"У ході слідства здобуті достатні докази, які стали підставою для повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень 57 особам, у тому числі 50 податківцям. На теперішній час досудове розслідування закінчено стосовно 30 підозрюваних, з яких дві особи за результатами судового розгляду отримали обвинувальні вироки, стосовно однієї особи провадження закрито внаслідок її смерті, ще 27 підозрюваним та 54 їх адвокатам 14.03.2018 надано доступ до матеріалів кримінального провадження. Наразі ознайомлення сторони захисту триває, проте троє підозрюваних та третина захисників до ознайомлення досі не приступили. Після закінчення цієї стадії обвинувальні акти будуть спрямовані до суду. Місцезнаходження ще 27 осіб встановлюється, їх оголошено у розшук", - йдеться у повідомленні.

Як нагадали у прокуратурі, під час розслідування 20 підозрюваних за клопотанням слідчих та рішенням суду перебували під вартою. Решті сімом фігурантам кримінальної справи суд обрав запобіжний захід у вигляді застави на загальну суму 77 млн грн (з наступним зменшенням її розміру на суму близько 22 млн грн). Коли сплив установлений законом максимальний строк тримання під вартою (це спричинено великим обсягом роботи у справах та тривалістю призначених експертиз), суд ухвалив замінити підозрюваним раніше обрані запобіжні заходи.

Загалом під час слідства проведено понад 3 тисячі слідчих дій, зокрема 900 обшуків, 600 тимчасових доступів до речей та документів, понад 700 оглядів вилученого майна та документів, понад 800 допитів свідків, призначено та проведено близько 20 судових експертиз. Прокурори взяли участь у понад 2500 судових засіданнях Печерського райсуду Києва, за результатами яких слідчими суддями постановлено близько 1050 ухвал, а також у понад 950 судових засіданнях Апеляційного суду Києва, за результатами яких колегіями суддів постановлено близько 300 ухвал.

Для забезпечення відшкодування збитків державі у ході розслідування арештовано: 40 будинків, понад 100 квартир, понад 90 земельних ділянок, понад 130 нежитлових приміщень, понад 160 транспортних засобів, 1000 вагонів, корпоративні права номінальною вартістю понад 500 млн грн.

Крім того, вилучено грошові кошти в сумі 4,4 млн доларів США, 9,8 млн грн, 7,2 тис. євро, 30 тис. рублів, арештовано на рахунках 5 млн доларів.

Накладено арешт на майно на загальну суму 4 млрд 889 млн 360 тис. 275 грн, у тому числі вилучено грошей і цінностей для забезпечення відшкодування збитків на суму 1 млрд 708 млн 505 тис. грн.

Усе арештоване у цій кримінальній справі майно вже передане в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами. Йдеться про 50 об’єктів нерухомості, 3 поверхи офісних приміщень, 22 транспортні засоби, корпоративні права юридичних осіб на суму понад 500 млн грн, поінформували у ГПУ.

Читайте також: Справа Міндоходів: в одного із затриманих екс-податківців був "кримський паспорт"

"Загалом з моменту затримання податківців до завершення досудового слідства пройшло 9 місяців 18 днів", - звітують у прокуратурі.

У відомстві нагадали, що кримінальну справу порушено за фактом незаконної діяльності колишніх посадовців з квітня 2011 по лютий 2014 року, яка полягала контрольованому ухиленні від сплати податку на додану вартість суб'єктами господарювання - учасниками так званої «державної програми» та легалізація доходів, отриманих незаконним шляхом. Унаслідок оборудок держава зазнала збитків у розмірі понад 104 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-