Кувейт зацікавлений у придбанні українських підприємств - МЕРТ

Кувейт зацікавлений у придбанні українських підприємств - МЕРТ

Укрінформ
Кувейтська інвестиційна адміністрація (КІА) готова брати участь у приватизації українських державних підприємств.  

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова з керівництвом КІА, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Готуючи новий закон про приватизацію та здійснюючи сьогодні підготовку українських підприємств до приватизації, уряд прагне залучати до цього процесу надійних іноземних інвесторів із визнаною у всьому світі діловою репутацією. Кувейтська інвестиційна адміністрація є, безумовно, одним із таких визнаних гравців. Ми надзвичайно раді тому, що КІА сьогодні виявляє інтерес до інвестицій в Україну і зокрема до участі в приватизації українських державних компаній", - зазначив Нефьодов.

Він також запевнив від імені уряду, що Україна сьогодні - це надійний партнер, який забезпечить захист інтересів потенційних інвесторів на всіх етапах купівлі державних активів на чесних конкурсних засадах.

Читайте також: Приїзд місії МВФ: порятунок від секвестру Держбюджету

Керівництво КІА, у свою чергу, відзначило зацікавленість кувейтської сторони щодо інвестування в українські проекти як власних коштів, так і активів інвестиційних фондів у первинне розміщення акцій українських компаній на світових біржах, у нерухомість, фінансовий ринок, сферу послуг. У ході зустрічей представники КІА акцентували увагу представників Мінекономрозвитку на готовності інвестувати в економіку України шляхом придбання рентабельних підприємств, торговельних і офісних центрів.    

Нефьодов також запросив кувейтський інвестиційний капітал до участі в процесах малої приватизації в Україні через електронні аукціони Прозорро.Продажі, проінформувавши представників КІА щодо відповідних можливостей.

Кувейтська інвестиційна адміністрація - основна урядова інституція, яка здійснює управління державними інвестиціями в середині країни та закордоном, а також відповідає за програму приватизації. КІА здійснює власну закордонну діяльність через Кувейтський інвестиційний офіс у Лондоні. В оперативному управлінні КІА знаходяться активи на суму майже $160 млрд. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-