У Держспоживслужбі обіцяють вилучати з обігу фальсифіковане масло

У Держспоживслужбі обіцяють вилучати з обігу фальсифіковане масло

Укрінформ
Заходи щодо недопущення до реалізації чи вилучення з обігу стосуються лише фальсифікованого масла у пачках, на яких зазначено виробництво на потужностях, розташованих за адресою вул. Заводська, 1, смт Шишаки Полтавської області.

Про це йдеться у прес-релізі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Зокрема, вказані заходи з недопущення до реалізації, а у разі виявлення в закладах торгівлі - вилучення з обігу, стосуються виключно фальсифікованого масла, на маркуванні якого зазначено виробництво потужностей ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозівський молочний завод», ТОВ «Полтавамолпрод», розташованих за адресою вул. Заводська, 1, смт Шишаки Полтавської області, оскільки зазначені підприємства, за даними Держпродспоживслужби, у період з 01.03.2018 по 17.07.2018 виробництво цього продукту  за вказаними адресами не здійснювали", - йдеться у прес-релізі. 

У відомстві підтвердили, що не мають підстав вживати будь-які обмежувальні заходи до молочної продукції виробництва ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозівський молочний завод», окрім масла у пачках фасування вагою по 250 г вказаних дат виробництва, яке за результатами проведеного розслідування є фальсифікованим і реалізується під вказаними торговими марками.  

Здійснення заходів державного контролю щодо інших товарних позицій згаданих підприємств буде здійснюватися відповідно до законодавства України.

Водночас у Держспоживслужбі наголошують, що всі оператори ринку відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зобов’язані забезпечувати простежуваність та надавати інформацію, передбачену ст. 22 цього Закону, а також вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

Читайте також: Темпи приросту українського автопрому цьогоріч скоротилися до 6,4% - експерти

Як повідомляв Укрінформ, 18 липня Держпродспоживслужба за результатами розслідування підтвердила оприлюднені у ЗМІ факти щодо діяльності молокопереробних підприємств (цехів) у Полтавській та Івано-Франківській областях. Повідомлялося, що на даний час потужності ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод», ТОВ «Полтавамолпрод», які знаходиться у селі Шишаки Полтавської області, а також ПВП «Молокозавод-Карпати» за адресою Рожнятів Івано-Франківської області не здійснюють виробничої діяльності. Тому масло солодковершкове, яке наразі реалізовується в торговельних мережах на території України під маркою зазначених підприємств, є фальсифікованим і підлягає вилученню з продажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-