ЄС надав Україні 15,5 мільйона євро на реформу державного управління

ЄС надав Україні 15,5 мільйона євро на реформу державного управління

Укрінформ
Європейський Союз вирішив збільшити допомогу Україні на основі досягнутих результатів у реформуванні державного управління у 2017 році.

Про це Укрінформу повідомили у відділі преси та інформації Представництва ЄС в Україні.

"15,5 мільйонів євро із загальної суми у розмірі 90 мільйонів, які становлять зобов’язання ЄС щодо підтримки цієї реформи, було погоджено для переказу до державного бюджету України на 2018 рік. Це вже друга виплата після першого траншу в розмірі 10 мільйонів євро, який був наданий у травні 2017 року", - поінформували у Представництві ЄС.

Тимчасово повірений у справах ЄС в Україні Томас Фрелесен зазначив, що рішення про виплату 15,5 мільйонів євро з фондів ЄС до державного бюджету України на 2018 рік є визнанням відчутного прогресу, який здійснила Україна у впровадженні реформи державного управління. 

"Передусім, мова йде про створення дієвого координаційного механізму цієї реформи на політичному та вищому адміністративному рівнях, прозорий та конкурсний відбір на посади фахівців із питань реформ, старт пілотної фази реорганізації 10-ти міністерств та започатковану роботу над удосконаленням процедур формування державної політики та розробкою законопроекту про загальну адміністративну процедуру," - наголосив Фрелесен.

Читайте також: Гройсман розповів про успіхи у подоланні корупції

Як відомо Україна зобов’язалася здійснити комплексну реформу державного управління (РДУ). У 2016 році набув чинності новий закон “Про державну службу” та було схвалено Стратегію реформування державного управління України на 2016-2020 роки. Ці документи заклали основу для всеосяжного процесу реформування, покликаного підвищити дієвість, ефективність та підзвітність системи державного управління в Україні.

З метою впровадження цієї ключової реформи ЄС схвалив спеціальну програму допомоги у розмірі 104 мільйони євро, яка передбачає 90 мільйонів євро на бюджетну підтримку та 14 мільйонів євро на технічну допомогу, яка використовується для надання консультативних послуг державним органам, залученим до впровадження РДУ.

За результатами аналізу Звіту про здійснення Україною РДУ в 2017 році ЄС вирішив надати 15,5 мільйонів євро бюджетної підтримки. Ця допомога обумовлена результатами, досягнутими Україною за низкою показників ефективності впровадження, зокрема, стосовно координації РДУ, запровадження фахівців з питань реформ, удосконалення управління персоналом та реорганізації системи центральних органів виконавчої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-