Туреччина обіцяє адекватну відповідь на нові санкції США

Туреччина обіцяє адекватну відповідь на нові санкції США

Укрінформ
У МЗС Туреччини піддали різкій критиці рішення адміністрації США подвоїти ставки мит на сталь і алюміній з Туреччини.

Про це пише агентство «Анадолу».

«США повинні знати, що такого роду санкціями і тиском вони нічого не доб'ються в плані співпраці, а лише завдадуть шкоди нашим союзницьким відносинам, досягнутим через нелегкі випробування. Рішення президента США Дональда Трампа про додаткові мита на експорт турецької сталі та алюмінію, яке він прийняв проігнорувавши правила СОТ, несумісне з серйозною державною діяльністю», - заявив у Twitter представник зовнішньополітичного відомства Хамі Аксой, повідомляє агентство.

Аксой підкреслив, що Туреччина готова дати адекватну відповідь на дії США. «На всі кроки проти Туреччини з боку США, як і раніше, буде дано рівнозначну відповідь», - сказав він.

За словами дипломата, Туреччина незмінно виступає за вирішення питань у двосторонніх відносинах шляхом дипломатії та діалогу, на основі доброї волі та порозуміння.

Читайте також: Митна війна: Трамп подвоїв тарифи на метали для Анкари

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп подвоїв ставки мит на сталь і алюміній з Туреччини.

«Я тільки що схвалив подвоєння тарифів на сталь і алюміній з Туреччини, бо їх валюта, турецька ліра, швидко йде вниз по відношенню до нашого дуже сильного долара! Мита на алюміній і сталь з Туреччини становитимуть 20 і 50 відсотків відповідно. Наші відносини з Туреччини зараз не так гарні», - зазначив Трамп в Twitter.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-